49ste veldloop Zottegem Atletiek was groot succes!

De 49 ste editie van de Veldloop georganiseerd door Zottegem Atletiek (Coronaproof) was met méér dan 500 deelnemers een groot succes.

Rekening houdend met de vele opgelegde regels, door de Federale Overheid, de VAL (Vlaamse Atletiek Liga) en Stad Zottegem was het geen sinecure. Onder de bijkomende voorwaarde dat er geen publiek toegelaten was werd ook vooraf geen extra reclame gemaakt in de media. Deze editie was dus echt wel speciaal te noemen en werd alsnog georganiseerd om de vele atleten die op hun honger bleven zitten, zowel binnen als buiten onze vereniging, de kans te geven om een wedstrijd te lopen.

De weergoden waren ons goedgezind en de atleten kregen een “echte veldloop” onder de spikes voorgeschoteld. Met een mooi startgedeelte, een gedeelte bos met de vele glooiingen en een lastige drassige strook, ook wel één van de mooiste veldlopen van Oost-Vlaanderen te noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk te noemen, dat met 1322 deelnemers op het Provinciaal Kampioenschap, een recordaantal atleten aan de start stonden in 2019. Mede door de pandemie veranderde ook de inschrijvingswijze voor wat betreft de deelname aan de nationale veldlopen. Atletiek.NU werd in het leven geroepen in samenwerking met de VAL (Vlaamse Atletiek Liga). De speaker van dienst Johan De Beule zorgde alvast voor een warme sfeer en gaf vakkundig commentaar tijdens de vele spannende wedstrijden, zonder publiek.

Voorprogramma

Met Ella Goris, Febe Liedts, Oona De Sutter, Lena De Kerpel, Anna Vanheule en Céléste Vanheule werd de reeks van kangoeroes meisjes op onze nationale veldloop op gang geschoten. Lewis De Hanscutter volgde bij de kangoeroes jongens.

De benjamins meisjes werden vertegenwoordigd door Inneke Petit, Kiyana Lopes, Alvaro Rozada, Chloé De Hanscutter.

Benjamins jongens eerstejaars Sep De Vleeshouwer, Ian Van Der Spiegel, Sander Dhaenens

Bij de benjamins jongens tweedejaars werden onze kleuren vertegenwoordigd door Jelle Verbeurt, Tibo Nelis, Siebe Liedts, Remi Lafort, Latif Durali, Gaston Mertens, Simon Defour, Wout Van Mieghem, Ward De Vos,

De pupillen meisjes, kwamen uit op de afstand van 1000 meter: daar werd na een spannende strijd Nina Dhaenens 8ste, Pauline Snoeck 9de, en legde Ilena Annaert beslag op de 20ste plaats en werd Lotte Van Mieghem 23ste.

Eveneens voor de pupillen jongens 1000M eerstejaars waarbij we vertegenwoordigd werden door Boris De Meyer die 9de werd, Robin Verroken 12de, en Dries Renders 19de. Bij de tweedejaars behaalde Lenn Van Tricht een mooie 3de plaats (Brons), Jul Lerouge werd knap 7de.

De miniemen1-V Meisjes kwamen uit op1600m: Léonie Snoeck 5de, Laura NELIS 14DE.

Miniemen2-V meisjes over de 1600m, knap daar de 6de plaats van Silke Degheele

Miniemen1-M jongens over de afstand van 1600m Thor Van Den Brulle 3de een tweede podium (Brons) voor onze club,  iets later volgde Robbe Sunnaert 17de,

Miniemen2-M jongens over 1600m Milan Bol 12de, Staf Lerouge 13de.

Cadetten Mannen kregen 3000M voor de voeten geschoven. Daar werd Nathan De Vuyst knap 15de, werd Thibault Van Snick 20ste en Dieter Lievens 22ste.

Hoofdprogramma

Voor velen was dit een eerste wedstrijd en daarom ook een hele beproeving als je zo’n omloop voor de voeten geschoven krijgt.

Niettemin slaagde Caroline De Geyter erin de 2de plaats te veroveren bij de Masters vrouwen +50 … derde podium van de dag met Zilver. Ook Bernadette Vekeman deed haar wederoptreden na een lange inactiviteit wegens een heelkundige ingreep en liep een goede wedstrijd.

Bij de scholieren was het uitkijken naar de evolutie van Tim Deplorez die de laatste maanden enorme progressie maakte de verwachtingen werden dan ook ingelost. Hij werd 5de , op slechts 32sec van de winnaar.

Bij de masters +50 stonden er drie atleten van ZA aan de start. Het was een snelle wedstrijd met als voornaamste propagonisten Marc Van Der Hoeven (EA), Stephane Labeau (Ath) en Philip Rahoens (KRC Gent). Het was uiteindelijk deze laatste die aan het langste eind trok, ondanks de tempoversnellingen van Marc Van Der Hoeven. Stephane Labeau werd derde. Iets verderop werd William Van Huffel, na een fel bevochten duel in de laatste ronde, uiteindelijk 13de, Danny Verstockt moest de rol lossen en werd 15de, Marc Goossens 17de .

Bij de masters Vrouwen +50, was het uitkijken naar Kristi De Smet, die naar mate de wedstrijd vorderde, beter in de wedstrijd kwam en uiteindelijk knap 11de  werd.


Bij de masters +35 kon Jo Van Den Brulle (ZA) zijn ambitie niet wegsteken voor eigen publiek. Mintens even goed doen als zijn zoon in de jeugdreeks (derde) was de doelstelling. Van bij de aanvang nam hij de touwtjes stevig in handen, enkel clubgenoot Maarten Haesebeyt (ZA), sterk in de veldloop te Oudenaarde, kon hem volgen voor de dichtste ereplaatsen gevolgd door Bart Verkaemer, trouwe deelnemer (AV Molenland). Jo Van Den Brulle domineerde uiteindelijk de hele wedstrijd en won afgetekend (Goud) voor de verdienstelijk Maarten Haesebeyt op 12 sec (Zilver) en Bart Verkaemer op 30 sec, de overige ZA atleten; Kevin De Groote 12de , Steven Lafort 14de, Kristof Bol 17de,Peter De Vuyst 18de, Bert Lerouge 22ste, Tom Lenaert 23ste, Robby Van De Kerkchove 26ste en Jurgen Verlinden 28ste.

De senioren kregen 9000M voor de voeten. Van het deelnemersveld liepen van bij de start 4 atleten lichtjes afgescheiden: Simon Meganck (EA), Daniel Hamdi Fagi (RC Brussels), Michaël De Raedt (KASV Oudenaarde) en onze plaatselijke atleet Lucas Lievens die voor het eerst aantrad als senior en dit voor eigen vereniging. Tot halfweg bleven ze voorop en kon niemand aansluiting vinden. Toen al was duidelijk dat de overwinning voor één van hen weggelegd was. Simon Meganck en Daniel Hamid Fagi schakelden een tandje hoger, waarbij Michaël De Raedt als eerste de rol moest lossen maar strijdvaardig bleef voor de dichtste ereplaatsen. Lucas liep, knap op plaats drie. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde, achtte Simon Meganck de tijd rijp om een aanval te plaatsen, Daniel Hamid Fagi moest lichtjes terrein prijsgeven en Lucas nog steeds op drie zag zijn voorsprong op nummer vier vergroten waarbij een podiumplaats binnen handbereik lag. De laatste ronde bracht weinig verandering. Simon Meganck snelde solo naar een mooie zege en dit op indrukwekkende wijze. Daniel Hamid Fagi liep 39 sec later binnen op plaats twee en Lucas Lievens werd knap derde (Brons) op 46 sec.

De afsluiter was de korte Cross voor de mannen… met daarin Wouter Verstockt (ZA) die de voorbije maanden goed bezig was en dit liet hij ook zien op de indoorwedstrijd waaraan hij deelnam. Uiteraard is veldopen een héél andere discipline maar van bij de aanvang was het duidelijk. Hij wou onze club een 6-de medaille bezorgen en slaagde daar ook in. Van bij de start legde Jarne De Waele (STAX) een zéér strak tempo op. Enkel Wouter kon hem volgen en de anderen volgden op enkele luttele seconden maar aansluiting kregen ze niet en nooit. Naarmate de finish in zicht was, was het enkel wachten op een eerste beslissende aanval. Die kwam er uiteindelijk van Wouter en eventjes zag het er goed uit. Tot 150 meter van de finish Jarne De Waele er alsnog in slaagde om de kleine kloof te dichten en te versnellen naar een overwinning voor de méér dan verdienstelijke Wouter Verstockt die tweede (Zilver) werd. Brecht De Meulenaere (AS Rieme) vervolledigde het podium.

Kort samengevat kan ZA terugblikken op een geslaagde editie dit mede door de knowhow en de vele vrijwilligers.

Zottegem Atletiek dankt alle deelnemers, vrijwilligers en de vele trouwe sponsoren voor hun blijvende steun in deze speciale omstandigheden.

Het is alvast uitkijken naar onze 50ste Jubileum Editie in 2023, we hopen tegen dan terug een normale wedstrijd aan te kunnen bieden.

Wie de foto’s wenst te bekijken: klik hier.

Voor alle uitslagen: klik hier.

Sportieve groeten,

Het Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.