MasterS Schitteren op belgisch kampioenschap indoor

Afgelopen zondag werd voor het eerst het Belgisch Kampioenschap Masters Indoor ingericht, op de nieuwe Indoor atletiekpiste van Louvain-La-Neuve , tevens de thuis- en trainingsbasis van topsporters zoals de familie Borlée en Nafi Thiam. Een delegatie van onze Zottegemse masters trotseerden de verre verplaatsing en verdedigde onze kleuren. Het Belgisch kampioenschap deed ook dienst als provinciaal kampioenschap waarbij iets meer dan 500 atleten deelnamen.

De eerste disciplines, waarbij atleten van ZA aan de start stonden, was de 800 meter met Patrick Depuydt M55 en William Van Huffel M60 en het polsstokspringen met Herman Van De Velde M55.

In de eerste serie van de 800 meter, was Patrick Depuydt (M55) goed gestart en liep onmiddellijk achter Marc Neefs tevens een specialist op deze afstand en méérvoudig Belgisch Kampioen. Drie weken geleden brak Marc nog het Belgisch record en bracht hij dit op 2:10.95. Er zou tactisch gelopen worden, maar al vrij snel waren ze met drie weg, waaronder Patrick. Bij het ingaan van de laatste ronde werd nog een versnelling hoger geschakeld. Enkel Patrick kon meegaan tot aan de laatste 100m, toen Marc Neefs de beslissende sprint inzette, moest ook hij lossen en werd hij knap tweede. Het eerste BK zilver was binnen, aangezien deze wedstrijd ook meetelde als Provinciaal Kampioenschap was hij ook Provinciaal Kampioen (goud) van Oost-Vlaanderen op de 800 meter.

In de tweede serie, was het de beurt aan William Van Huffel (M60). Voor William de allereerste kennismaking met een indoor pistewedstrijd! William ging vrij goed van start en had steeds zicht op een eventueel podium. Even zag het er goed uit maar dan merk je als atleet, zonder specifieke training op deze afstand, dat de laatste cruciale 200 meter heel lastig kunnen zijn. Hij werd knap vierde, maar werd hiermee wel Provinciaal Kampioen met een tijd van 2:40.77.

Intussen was Herman Van De Velde met het polsstokspringen gestart. Hij begon voorzichtig met zijn gekozen aanvangshoogte op 1m60,  vervolgens telkens met 10 cm hoger bij iedere poging. Hij sprong uiteindelijk over 2m20 , het outdoor clubrecord bij de M55. Hij probeerde nog het record van 2m30 scherper te stellen, maar slaagde jammer genoeg niet in zijn opzet. Toch werd hij hiermee knap derde (brons) op het BK.

Bij de werpnummers was het vooral ook uitkijken naar Dieter Everaert M40 in het Kogelstoten, die ondertussen ook, in zijn discipline gestart was. Alvast geen gemakkelijke klus,  aangezien de top aanwezig was . Finaal hij werd toch knap vijfde met een worp van 9m51.

Kort na de 800 meter begon Patrick Depuydt M55 aan zijn tweede wedstrijd, het hink-stap-springen. Geen gemakkelijke klus, gezien de vermoeidheid in de benen. Hij begon heel voorzichtig en bleef daardoor achteraan bengelen, iets voorbij halfweg en bij de vijfde poging, kwam hij opnieuw in de tittelstrijd en sprong hij met 9m74 naar de tweede plaats. Deze hield hij vast tot het einde en behaalde hiermee zijn tweede zilver op het BK, tevens goed voor Provinciaal Kampioen (goud) Hink-Stap-sprong. De Belgische kampioen, Philippe Poulain, sprong 9m95.

Ondertussen was het 15u geworden, tijd voor de 200 meter met twee ZA- deelnemers , met name Herman Van De Velde M55 en William Van Huffel M60. Herman startte als eerste maar kwam niet zo goed uit zijn startblokken, daardoor onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. Hij kwam nog héél dicht bij een podiumplaats maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de meest ondankbare vierde plaats in 28.47. Vervolgens was het de beurt aan William, ook in zijn leeftijdscategorie was er een heel sterke bezetting. Zonder ervaring behaalde hij op dit sprintnummer toch een mooie vijfde plaats  in 32.05 en werd hiermee voor de tweede maal Provinciaal Kampioen (goud).

Vervolgens was het ook uitkijken naar onze laatste clubgenoot, Maarten Haesebeyt M35, die ook voor de eerste maal deelnam aan een indoor pistewedstrijd nl de 1500 meter. Het is Maarten zijn eerste atletiekseizoen met een sterk veldloopseizoen, waaronder ook een mooie tweede plaats op onze  “nationale veldloop” van 23 januari.

De start was verschroeiend met enkele specialisten waaronder meervoudig Belgisch kampioen Omey Hans die de touwtjes stevig in handen nam. In het achtervolgend groepje volgde Maarten,  los van de rest van het deelnemersveld. Ook in zijn groep werd er snel gelopen en moest Maarten het beste uit zichzelf halen om stand te houden. Voor de bel van de laatste ronde had Maarten gezelschap gekregen van een atleet die uit de achtergrond teruggekomen was. Het leek spannend te zullen worden maar Maarten had nog een splijtende versnelling in de benen en schudde deze laatste van zich af. Goed voor een vijfde plaats in 4:32.95.

Proficiat aan alle deelnemers, om onze club op mooie wijze in de kijker te zetten.

Het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.