Belgisch Kampioenschap Beloften – Lebbeke

Drie beloften van Zottegem Atletiek waren op deze tropische zaterdag, 29 Juni, bij de gelukkigen om onder een loden zon deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap (BK) voor beloften te Lebbeke.

Florian Ligneel, Wouter Verstockt en Maaike Deplorez haalden de limieten en waren aldus van de partij. Niet evident aangezien de vervroegde datum. De examens, eindwerken en stages waren nog maar net afgelopen en van intensief trainen was nog niet zo veel in huis gekomen.


Florian haalde niet zijn niveau in het kogelstoten, maar dat komt zeker weer terug mits een welverdiende vakantie en daarna terug gerichte trainingen. Dat zat er wegens studies uiteraard niet in.In het discuswerpen daarentegen toonde hij zijn klasse door knap als 4de te eindigen, dus net naast het podium maar wel met een nieuw Seizoen Beste (SB) en heel nipt geen nieuw Persoonlijk Record (PR).


Wouter was pas aan zijn 2de steeplewedstrijd ooit toe. De eerste was enkele weken terug op het Provinciaal Kampioenschap (PK) waar hij een schitterende 2de plaats behaalde. Een BK, daar komen natuurlijk alle toppers op af. Dit BK was mede door de uitzonderlijke weersomstandigheden heel zwaar voor de afstandslopers. Bij een temperatuur van 34 graden werd de steeple afgewerkt… afzien met andere woorden… Toch nog een mooie 4de plaats voor Wouter, eveneens net naast het podium.


De dame in het gezelschap, Maaike, had deze keer de kogel en het lopen eventjes op kant gezet en haar focus lag volledig op het speerwerpen. Aan motivatie en inzet geen gebrek bij haar. Zowel op training als op wedstrijd ging haar niveau de laatste weken stapsgewijs vooruit. Ze bevestigde op dit BK haar mogelijkheden door, na een heel regelmatige wedstrijd, heel knap 4de te worden. Net als haar clubgenoten net geen podium maar wel een nieuw PR en dus ook een verbetering van haar eigen Club Record (CR).

Dit werd een geslaagd Belgisch Kampioenschap voor Zottegem Atletiek.


Proficiat aan Florian, Wouter en Maaike voor jullie inzet! Jullie zijn stuk voor stuk een voorbeeld voor onze jeugdatleten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.