Masters presteren sterk op Belgisch Kampioenschap

Op 15/16 juni was het terug tijd voor het Belgisch kampioenschap van de Masters (+35) in Sint-Niklaas.

Zaterdag werd meteen goed ingezet door Herman Van De Velde die op de 400m Horden nipt tweede werd en Zilver behaalde.

Kort na de middag werd de 800m gelopen. Patrick Depuydt liep bij de M55 van start tot aankomst op kop en bepaalde de wedstrijd. Op 300m voor de streep werd iedereen verrast door zijn eindspurt. Hij wist iedereen achter zich te houden en werd verdiend Belgisch Kampioen (Goud).

Van Hessche Marcel liep eveneens een sterke 800m en behaalde Brons bij de M65. Wat later zou hij nog verdienstelijk vijfde worden op de 200m.

Dieter Everaert presteerde sterk en wist de zesde plaats te bemachtigen bij het discuswerpen.

Als laatste proef van deze eerste dag stond de 3000m Steeple gepland. Herman Van De Velde nam het op bij de M50 en liep een sterke wedstrijd waarmee ook hij Belgisch Kampioen (Goud) werd in deze discipline. Een schitterende afsluiter van de eerste dag.

Op zondag was het uitkijken naar de 1500 en 5000 meter. Patrick Depuydt trad aan op de 1500m, na één ronde was het echter reeds duidelijk dat de 800m van zaterdag nog in de benen zat. Jammer genoeg greep hij nu net naast de medailles en werd verdienstelijk vierde.

Op de 5000m was het Bernadette Vekeman die als eerste deze afstand mocht overbruggen. Ze liep een sterke wedstrijd en wist de Bronzen medaille weg te kapen bij de W65. Even later waren de mannen aan de beurt. Jurgen Verlinden en Dirk Pardaens liepen in hun leeftijdscategorie naar een mooie 8-ste plaats op deze afstand.

Patrick Depuydt
Herman Van De Velde
Herman Van De Velde
Marcel Vanhessche
Patrick, Herman en Veronique

Hiermede werd terug een succesvol weekend door onze masters afgerond. Proficiat aan alle masters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.