Belgisch Kampioenschap Indoor Masters

Afgelopen Zondag 10 Maart was het terug tijd voor het Belgisch Kampioenschap Indoor voor onze Masters, het verloop van deze succesvolle dag kan je hieronder nalezen.

Als eerste kwam Patrick Depuydt in actie op de hink-stap-sprong, het werd een spannende strijd waarbij hij met een sprong van 10m15 de zilveren medaille kon wegkapen en tevens Provinciaal Kampioen werd.

Even later kon hij terug aan de slag op de 400m, de eerste maal dat hij op een BK aantrad in deze discipline. Hierin werd hij verdienstelijk zesde in een tijd van 60.54″. In de opbouw naar het outdoor seizoen van 2019 is dit reeds vrij goed en hoopgevend.

Ook Caroline De Geyter liep voor de eerste maal een 400m en behaalde op schitterende wijze ook de zilveren medaille en werd ze tevens Provinciaal Kampioen op deze afstand.

In de namiddag kwam Caroline terug aan de slag op de 800 meter en ook hier behaalde ze nu een bronzen medaille.

De echte knalprestatie kwam kort na de middag tot stand toen Herman Vandevelde zijn 800m liep. Met een millimeterspurt waar men in de duizendste van seconden moest proberen uit te klaren wie de spurt effectief gewonnen had trok Herman aan het langste eind en werd hij verdiend de nieuwe Belgische Kampioen (en teven Provinciaal Kampioen).

Even later zette hij nog een supersterke 27.17 op de 200 meter op de tabellen waarmee zijn deelname zeker geslaagd was.

Ook Hans De Croo liep een vrij goede 2.16.84 in zijn 800m en werd hiermee vijfde.

De successen op de 800m bleven verder aanhouden, nu met Marcel Van Hessche . Marcel liep een dijk van een wedstrijd en behaalde eveneens zilver en werd ook Provinciaal Kampioen.

Ook op de 1500 meter hebben de masters zich getoond. Danny Verstockt heeft een goede 5.27.93 neergezet. Vervolgens werd terug een bronzen medaille binnengehaald door Anneleen Vercruyssen op dezelfde afstand met een tijd van 5.09.79. Dit is een heel straffe verbetering van het clubrecord met maar liefst 14 seconden.

Kortom een geslaagd Belgisch Kampioenschap Indoor waarbij de kleuren van Zottegem Atletiek met verve verdedigd en in de kijker werden geplaatst.

De Masters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.