Belgisch Kampioenschap Veldlopen te Laken – ZA-atleten actief.

In een zonovergoten Park van Laken werd het Belgisch Kampioenschap Veldlopen georganiseerd. Tevens de laatste wedstrijd van de Crosscup! Op een goed beloopbaar maar heuvelachtig parkoer verzamelden alle toppers van het veldlopen zich. Daaronder ook een paar atleten van Zottegem Atletiek. Zottegem Atletiek dat tevens in 2019 het Provinciaal Kampioenschap van Oost-Vlaanderen organiseerde heeft een groot aantal uitstekende veldloopatleten.

Benjamins meisjes 2010.

Leonie Snoeck nam deel bij de benjamins meisjes. Zij kreeg een omloop van 1000 meter te verwerken. Leonie is een regelmatige veldloopster, die steeds in de voorste gelederen van de wedstrijden vertoeft, met een paar heel mooie resultaten in het voorbije veldloopseizoen. Zij sluit haar seizoen dan ook prachtig af met een 16de plek op het Belgisch Kampioenschap!

Miniemen Jongens 2006.

Maxime Adam liep bij de miniemen jongens een mooie wedstrijd. 1600 meter afhaspelen in een tijd van 5.43 min., wat bijna 16,8 km per uur snel lopen is, is ronduit prachtig. Maxime combineert voetbal met atletiek, wat niet altijd evident is. Toch slaagt hij er steeds in om mooie resultaten neer te zetten op zijn veldlopen. Deze keer behaalde hij een 25ste plek.

Scholieren jongens 2002 – Brons voor Lucas Lievens.

Bij de scholieren jongens was het uitkijken naar de wedstrijd van Lucas Lievens. De ZA-atleet heeft een zeer geslaagd veldloopseizoen achter de rug. Waar Lucas aan de wedstrijd kwam, stond hij op het podium. Van de tien afgelegde veldlopen behaalde hij 8 overwinningen, één tweede plaats en één derde. Enorm trots was hij op zijn prestatie op het Provinciaal Kampioenschap te Zottegem. Voor eigen publiek en eigen organiserende club Zottegem Atletiek, behaalde hij de Provinciale titel.

In Laken kregen de scholieren een omloop van 4600 meter voor de kiezen. De gekende tegenstander Abdullah Dubad was ook van de partij. In Oudenaarde was de enige wedstrijd waar Lucas tegen deze atleet liep.

De wedstrijd hing behouden van start, maar na 1 km snelde Abdullah weg, Lucas probeerde nog mee te glippen, maar het tempo lag iets te hoog. Achter Lucas was een duo op jacht gegaan. In de tweede helft van de wedstrijd kreeg Lucas gezelschap van Donald Lalmand. Uiteindelijk liep in de laatste honderden meter Donald weg van Lucas, waarmee hij uiteindelijk mooi derde werd en zo van een geslaagd Belgisch Kampioenschap mag spreken.

Korte Veldloop.

In de korte cross was de trainingsmakker van Lucas, Wouter Verstockt van de partij. Zij kregen 3000 meter voorgeschoteld. In een zeer snelle wedstrijd liep Wouter een sterke wedstrijd. Hij liep de 3000 meter in 9min47sec.

Dat Zottegem Atletiek een actieve vereniging is, getuigen de nodige organisaties van de club.


Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • Jubileumfeest 50-jaring bestaan op zaterdagavond 4 mei 2019 – Feestzaal Bevegemse Vijvers.
  • 39ste Egmontloop op zaterdag 17 augustus 2019 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 19 en zondagmiddag 20 oktober 2019 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer www.zottegem-atletiek.be of za@atletie.be!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.