Belgisch kampioenschap Jeugd

Keano Miserez volgt zichzelf op als Belgisch kampioen, Darija Soldo behaalt brons met nieuw persoonlijk record.

Op zaterdag 25 september ging het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd in Nijvel door.

Op basis van de beste resultaten van het voorbije atletiekseizoen werden 2 atleten van Zottegem Atletiek geselecteerd. Darija Soldo voor de 60 meter sprint en verspringen. Keano Miserez voor het discuswerpen en kogelstoten.

Als eerste ging Darija Soldo op de 60m sprint van start. Darija was topfavoriet met nationaal de beste tijd (8’38 sec) om Belgisch kampioene te worden. Een chrono waarbij ze een week eerder Provinciaal kampioen werd. Door een technisch probleem met de startblokken kwam Darija echter ten val bij de start en eindigde jammer genoeg als laatste. Alhoewel één van de officials voor een herkansing opperde werd na druk overleg door de jury, de officiële uitslag te behouden. Een spijtig voorval, maar pech en ongeluk maken nu éénmaal deel uit van de sport.

Ondanks haar teleurstelling besloot Darija het hoofd niet te laten hangen en ging op karakter volop aan de bak in het verspringen. Met een nieuw PR (persoonlijk record) van 4.41 m behaalde ze een verdiende 3e plaats en bronzen medaille . 🥉

Na Darija was Keano aan de beurt. Ambitieus om zijn sterke prestaties van het BK 2019 te evenaren (het BK 2020 werd afgelast wegens de coronacrisis) startte Keano met het discuswerpen. Zijn eerste worp bleek, blijkbaar voldoende om de leiding te nemen. Geen enkele atleet deed nadien, nog beter en Keano kroonde zichzelf tot de verdiende Belgische kampioen. Hij behaalt daarmee zijn 2e gouden medaille op een Belgisch kampioenschap.

Om 15u30 begon het kogelstoten. Waar Keano een week eerder provinciaal kampioen werd met een worp van 10m68 (beste worp nationaal), ging het ditmaal iets minder goed. Een combinatie van wat zenuwen en misschien wel wat vermoeidheid, zorgde ervoor dat Keano niet boven de 10 meter geraakte. Een kleine teleurstelling, maar de vreugde was er niet minder groot op met een méér dan verdiende 3e plaats en dito bronzen medaille.

Met enige fierheid en trots mag Zottegem Atletiek een gouden en twee bronzen medailles bijzetten in haar reeds goed gevulde trofeeënkast van het voorbije seizoen, dankzij het harde werk en de motivatie van onze atleten, trainers en vrijwilligers. Een collectieve topprestatie op het PK Oost-Vlaanderen twee weken geleden met 7 medailles op 9 atleten (2x goud, 4 x zilver en 2 x brons) en vervolgens 3 medailles op het BK (1 x goud en 2 x brons) bewijst ook de jeugd, een goede begeleiding te krijgen.

Elke week tonen onze atleten het beste van zichzelf en hebben hun plaats op het BK meer dan verdiend. Hun harde werk en motivatie hebben vandaag getoond dat zij tot de beste van België behoren!

Een hele dikke welgemeende proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.