Belgische Records en clubrecord

Dat we in onze club straffe atleten hebben, met succesvolle doorstroming van jeugd naar ouder, is nog maar eens bewezen.

Op zaterdag 5 maart hebben onze Masters Mannen 55+ geschiedenis geschreven op een indoor wedstrijd te Gent. Patrick Depuydt, Marc Goossens, William Van Huffel (M60) en Herman Van De Velde stonden, vol ambitie, op de startlijst van zowel de 4 x 200 meter als de 4 x 400 meter.

Reeds bij aanvang van de 4 x 200 meter, was het duidelijk dat iedereen in topvorm was. Enkelen hadden al wedstrijdritme in de benen en dit loonde meteen. Met een tijd van 1’59”57 dook het viertal  onder de 2’00” grens, tevens 4 seconden sneller dan het Belgisch Record outdoor. Het eerste Belgisch Record was binnen voor Zottegem Atletiek. 

Nog geen uur later kwamen ze terug in actie,  deze keer aan de start van de 4 x 400 meter en uiteraard nog méér gemotiveerd en met vertrouwen. Ook hier werd er supersnel gelopen en werd een tijd van 4’24”49 op de klok gezet. Wetende dat het Belgisch Record bij de M50 op 4’41”57 staat, werd met deze top prestatie een tweede Belgisch Record behaald voor onze club. 

Ook de senioren kwamen aan de start van de 4 x 400 meter en veegden met een tijd van  3’43”10 het vorig clubrecord van de tabellen.

Dit bewijst alvast dat, ondanks alle corona perikelen, de motivatie gebleven is en dat men rekening zal dienen te houden met onze club voor de aankomende Interclub kampioenschappen.

Proficiat aan beide teams,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.