Corona-UPdate: Geen wedstrijden tot 30 JUNI

Maandag werd onderstaande door de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) gecommuniceerd. Nu vrijdag is er om 19u30 ook een extra infosessie van de voorzitter van de VAL. Deze zal door ons gevolgd worden, het bestuur zal nadien ook een opstartplan voorbereiden en later naar iedereen communiceren. We danken iedereen die, in deze toch wel moeilijke tijden, de opgelegde maatregelen blijft volgen. Graag elkaar blijven motiveren om vol te houden, dit is de enige manier om binnen afzienbare tijd wel terug te kunnen opstarten.

De Vlaamse Atletiekliga deelt de bezorgdheid van de overheid om deze crisis onder controle te houden en zal dus alle richtlijnen van de overheid strikt opvolgen. Wij verwachten een trage afbouw van de huidige maatregelen en kunnen niet voorspellen wanneer onze clubs terug wedstrijden mogen organiseren. Daarom heeft de raad van bestuur volgende beslissing genomen:

  • Alle Vlaamse wedstrijden worden geannuleerd tot en met 30 juni. Geannuleerde wedstrijden worden niet herplaatst in de kalender.

In samenspraak met de LBFA werd volgende beslissing genomen i.v.m. de Belgische kampioenschappen voor zover de overheidsmaatregelen dit toelaten:

  • BK Masters wordt verplaatst naar 29 en 30 augustus.

Herhaling/verduidelijk van de regel i.v.m. toegelaten sporten vanaf vandaag 4 mei:

  • Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee extra personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.
  • Dit betekent dat:
    – een trainer GEEN training kan geven aan verschillende groepjes van 2 atleten.
    – dat een meerkamp(st)er niet in verschillende groepjes de verschillende disciplines kan trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.