LUCAS LIEVENS BEHAALT BRONS OP BELGISCH KAMPIOENSCHAP SENIORS

Verkozen tot atleet van het jaar in 2018 en beloftevolle atleet van 2019, doet LUCAS Lievens, deze tittels alle eer aan. In “CORONA” tijden, waarbij gericht trainen bijna onmogelijk is gezien de onzekerheden van de competities die al dan niet mogen doorgaan, slaagde Lucas er toch in om samen met WOUTER Verstockt “clubmakker” de nodige spirit en ijver te vinden om de focus te leggen op het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën 3000 meter Steeple.

Tevens was FLORIAN Ligneel van de partij op het Belgisch Kampioenschap Hamerslingeren in Leuven (wegens Corona was deze discipline naar Leuven verplaatst i.p.v Brussel). FLORIAN wist met een mooie worp van 45m13 beslag te leggen op een verdiende 7-de plaats.

Steeple is echt een discipline die niet weggelegd is voor iedereen en trainen op de balk met waterbak, zoals die er nu bijliggen op onze piste, evenmin. Wel dient gezegd te worden dat de STAD het nodige zal doen.

Afgelopen Zondag heeft Lucas, als Junior, voor de eerste maal deelgenomen met de “grote” jongens op het Belgisch Kampioenschap in Brussel , alle categorieën. Ook Wouter nam als Belofte deel en zette een mooie tijd en beste jaarprestatie neer.

Met een schitterende tijd van 9’23.47 en een geweldige eindspurt wist Lucas beslag te leggen op een verdienstelijke derde plaats (Brons). Dat er nog veel groeimarge is mochten zijn tegenstanders ook ondervinden gezien zijn jonge leeftijd (eerste Junior). Hij is alvast een atleet met een mooie toekomst, zoals er nog onder onze rangen lopen bij Zottegem Atletiek.

Proficiat aan LUCAS , WOUTER, FLORIAN en hun entourage….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.