Sterke Masters op Kampioenschap van Vlaanderen

Het laatste warme zomerweekend van 21/09 was tevens het decor voor het Kampioenschap Van Vlaanderen /Provinciaal Kampioenschap bij de Masters (35+) te Deinze.

Zottegem Atletiek was terug present met zes sterke Masters en dat resulteerde ook in heel sterke prestaties.

Patrick Depuydt , net terug van de Europese Kampioenschappen in Venetie, had ervoor gekozen om geen 800 meter te lopen maar van start te gaan in twee springnummers, ook een specialiteit van hem.

Om 10u30 sprong hij in het Hinkstapspringen naar 9m77, bijna één meter verder dan de Belgische kampioen in Juni, goed voor de beste jaarprestatie bij de M55 en GOUD (Vlaams Kampioen en Provinciaal Kampioen).

Ondertussen was ook de 5000m gestart met Jo Van Den Brulle (M40), die eerder dit jaar Belgisch Kampioen Berglopen werd in Malmedy, en Jelle Van Breusegem (M35). Beide liepen een verstandige en sterke wedstrijd. Jo wist alle andere 40-jarigen achter zich te houden en het GOUD (Vlaams Kampioen en Provinciaal Kampioen) was binnen. Jelle liep eveneens sterk maar belandde op een zucht van de derde plaatse en werd knap vierde.

Marcel Van Hessche liep de 800m maar miste competitie door recente blessures, toch werd hij terug knap derde en behaalde BRONS op het Vlaams Kampioenschap.

Na de 800m, waar hij niet van start ging, stond het verspringen met Patrick Depuydt op het programma. Zonder enige specifieke training en puur op ervaring sprong hij 4m94 , een tweede beste jaarprestatie bij de M55 en terug goed voor GOUD (Vlaams Kampioen en Provinciaal Kampioen) .

Ondertussen was het reeds namiddag geworden en konden we genieten van 25° en meer. Tijd voor Herman Van De Velde om zich op te warmen voor zijn eerste nummer: polstokspringen. Herman zette een feilloos parcours neer tot een hoogte van 2m20 en behaalde hiermee BRONS op het Vlaams Kampioenschap, deze prestatie was eveneens goed voor GOUD op het Provinciaal Kampioenschap.

Zijn wederhelft, Veronique Hersschens, liep kort hierna ook de 200 meter bij de 35+ en werd knap zesde.

Als tweede nummer had Herman gekozen voor de 400 meter horden. Ondanks de concurrentie met enkele specialisten aan de start, behaalde hij BRONS op het Vlaams Kampioenschap en GOUD op het Provinciaal Kampioenschap.

De laatste proef was voor rekening van Veronique, nl de 1500m bij de vrouwen. Ondertussen waren de temperaturen op de kwik thermometer nog sterker opgelopen en een goede wedstrijdindeling was hier aangewezen. Ze liep haar eigen wedstrijd en werd hiermee Provinciaal Kampioen (GOUD).

Zoals je merkt “regende” het op deze warme nazomerdag medailles en topprestaties bij de masters.

In naam van het Bestuur, Proficiat aan alle deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.