Zottegemse “topatleetjes” aan het werk

PK meerkamp Sint-Niklaas

Foto: Stijn Snoeck

Op zaterdag 21 september 2019 trokken Darija Soldo, Léonie Snoeck en Keano Miserez naar het PK meerkamp in Sint-Niklaas. De drie benjamins van Zottegem Atletiek waren het afgelopen jaar gekende namen op de pistewedstrijden bij de jeugdatleten. Ze waren er dan ook alle drie steevast van overtuigd nogmaals hun beste beentje voor te zetten. De drie benjamins stelden zeker niet teleur! Darija Soldo behaalde een schitterende eerste plaats, dit op haar tweede vierkamp ooit. Hiermee wordt ze Provinciaal Kampioene in Oost-Vlaanderen. Darija snelde bij de 60 meter naar een uitstekende chrono, waarmee ze de meerkamp aan de leiding startte. Vervolgens bij het verspringen vergrootte ze haar voorsprong door ruim voorbij de drie meter te springen. Bij de derde proef, hockeybalwerpen, kon Darija haar leidersplaats behouden. Als afsluitende proef haalde Darija alles uit de kast en snelde naar een flinke eindtijd op de 600 meter, waarmee ze tevens de eindoverwinning binnenhaalde op de vierkamp! Knappe prestatie!

Foto: Stijn Snoeck

Ook Léonie Snoeck verscheen aan de start van de vierkamp bij de benjamin meisjes. Léonie kende een mindere start. Tijdens haar 60 meter kende ze een slechte start en had ze te kampen met redelijke tegenwind. Léonie liet de moed echter niet zakken en sprong letterlijk en figuurlijk naar een betere plaats in de ranking. Zo stond ze na twee proeven op de derde plaats. Bij het hockeybalwerpen wierp Léonie de hockeybal naar een PR en tevens een CR, goed om nog een plaatsje op te schuiven in de eindstand. Bij de afsluitende proef, de 600 meter, moest Léonie echter haar concurrenten, die ook streden om een medaille, net voor zich laten. Zo beëindigde ze de meerkamp met een verdienstelijke vierde plaats! Super gedaan!

Foto: Stijn Snoeck

Keano Miserez, een erg veelzijdig atleetje, heeft tevens gestreden om een podiumplaats op dit kampioenschap. Hij hield iedereen in spanning door zowel bij de 60 meter, het verspringen als het hockeybalwerpen mee te strijden om de hoogste plaatsen. Hij verscheen aan de start van de 600 meter, de afsluitende proef, als derde atleet in de eindstand. Hij gaf alles op de 600 meter en liep een mooie tijd. Jammer genoeg eindigde hij in de eindstand net buiten de podiumplaatsen. Knappe vierde plaats, Keano!

Jeugdmeeting Ninove

Enkele kilometers verwijderd van Sint-Niklaas kwamen ook enkele andere ZA-atleetjes aan de beurt om te laten zien wat ze waard zijn! Zo trokken Maxime Adam (miniem), Staf Lerouge (pupil), Nathan De Vuyst (pupil), Dieter Lievens (pupil), Jul Lerouge (benjamin), Romée Pardaens (pupil), Rani Pardaens (miniem), Mona De Vuyst (miniem), Laura Nelis (benjamin), Yenthe Van Der Hoeven (benjamin) en Nina Van Ooteghem (benjamin) naar de jeugdmeeting in Ninove. De atleetjes behaalden maar liefst 10 medailles! Wat een knappe prestaties!!!

Foto: Veerle Borremans

De trainers van ZA zijn trots op de nieuwe lichting jeugdatleten!

Het zijn stuk voor stuk kampioenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.