Za-in actie – indoor te Gent!

Tijd voor actie!

Op zaterdag 16 februari 2019 kleurde de atletiekpiste in de Gentse Topsporthal blauw-geel. Maar liefst 24 jeugdatleten trokken naar de jaarlijkse Buffalo-indoorwedstrijd van KAAG. Het was een erg plezante dag waarop de jeugdatleten hun club Zottegem Atletiek met trots vertegenwoordigden!

De benjamin meisjes mochten de spits afbijten op de 60 meter sprint, waar maar liefst 101 deelnemers aan de start verschenen. In reeks 1 kwam Léonie Snoeck aan de start, die intussen al enkele indoorwedstrijden achter de rug had. Ze snelde naar een tijd van 10’07. Hiermee verbeterde ze haar persoonlijk record en eindigde ze op een knappe 13de plaats! Niet veel later schoot Darija Soldo figuurlijk uit de startblokken. Ze verpulverde het clubrecord met een chrono van 9’77. Deze tijd was eveneens een bronzen plak en een plaatsje op het podium waard! Ook Laura Nelis, Nina Vanooteghem en Yenthe Van Der Hoeven liepen een mooie 60 meter, met respectievelijk 11’33, 11’36 en 12’67!

Darija (3de plaats) – Léonie (13de plaats) – Laura (72ste plaats) – Nina (76ste plaats) – Yenthe (101ste plaats)

Darija Soldo behaalde een knappe 3de plaats op de 60 meter benjamin meisjes (9’77). (Foto: KAAG atletiek)

Yente en Nina zijn helemaal klaar voor de 60 meter! (Foto: Stijn Snoeck)

Dezelfde meisjes toonden ook wat voor krachtige armspieren ze hebben en namen deel aan het kogelstoten. Ook bij deze proef waren veel atleten van de partij: 90 deelnemers! Léonie verbeterde haar indoorrecord tot 5m08! Reeds het 2de persoonlijke record dat zij verbeterde! Ook de andere meisjes lieten zien wat ze in hun mars hadden. Darija en Nina stootten beide de kogel voorbij de 4 meter, respectievelijk 4m56 en 4m20. Laura en Yenthe kogelden de 1 kilogram richting de 4 meter. Zij wierpen respectievelijk 3m83 en 3m53.

Léonie (20ste plaats) – Darija (36ste plaats) – Nina (47ste plaats) – Laura (59ste plaatst) – Yenthe (70ste plaats)

Laura liet zien hoeveel kracht ze heeft en stootte de kogel richting de 4 meter. (Foto: Stijn Snoeck)

De benjamin jongens volgden het voorbeeld van de benjamin meisjes. Keano Miserez, Jul Lerouge en Bent Van De Walle verschenen in afzonderlijke reeksen aan de 60 meter sprint. Ook bij de jongens waren er veel deelnemers. Keano liet zien wat hij waard is en liep met een chrono van 9’72 naar de 6de plaats van 113 deelnemers! Ook Jul zette zijn beste beentje voor en liep naar de overkant van de indoorzaal in een tijd 11’41! Bent snelde naar een chrono van 11’22!

Keano (6de plaats) – Bent (75ste plaats) – Jul (83ste plaats)

Tijdens de opwarming was Xander te snel voor de foto… (Foto: An De Potter)

Geen kogelstoten op het programma voor de benjamin jongens, maar wel verspringen, met meer dan 100 deelnemers (105)! Ook hier nam Jul Lerouge aan deel, deze keer samen met Xander Van Impe. Beide jongens naderden de 3 meter met schitterende sprongen van 2m71 (Xander) en 2m60 (Jul)!

Xander (42ste plaats) – Jul (51ste plaats)

Hopelijk gaat die jongen straks weg als ik moet verspringen, dacht Jul. (Foto: KAAG atletiek)

Toen was het de beurt aan Silke Degheele en Ella Van De Walle, onze 2 pupillen meisjes. Zij namen deel aan de 60 meter. De meisjes waren sterk aan elkaar gewaagd en sprintten beide naar de 10 seconden. Silke finishte in 10’25 en Ella bereikte de eindmeet in 10’42! Knap gelopen als je weet dat er maar liefst 111 deelneemsters waren!

Silke (66ste plaats) – Ella (73ste plaats)

De meisjes waren zo gedreven, dat ze ook hun beste beentje voorzetten bij het verspringen. Deze keer was Ella de betere van de twee. Ze sprong maar liefst 3m20! Ook Silke was één van de 109 deelneemsters tijdens het verspringen. Zij landde in de verspringbak 2m40 ver!

Ella (31ste plaatst) – Silke (88ste plaats)

ZA aan de top! (Foto: Stijn Snoeck)

Staf Lerouge en Iro Lokuku waren op de 60 meter ook present om te laten zien wat ze waard zijn. Beide jongens liepen een sterke tijd op het sprintnummer. Iro dook net onder de 11 seconden met een tijd van 10’71! Staf bleef net boven de 11 seconden met een chrono van 11’17! Tegen nog 129 andere atleten, stonden zij heel goed hun mannetje!

Iro (114de plaats) – Staf (125ste plaats)

Als laatste loper voor Zottegem Atletiek op de 60 meter, was Jorg Eeckhout aan de beurt. Jorg knalde uit de denkbeeldige startblokken naar een tijd van 9’69! Hiermee was hij de snelste Zottegemse atleet aanwezig op de 60 meter! Hij liet dan ook nog 28 atleten achter zich (101 deelnemers).

Jorg (73ste plaats)

Grim, Xander, Keano en Jul zijn er helemaal klaar voor! (Foto: An De Potter)

Na het afsluiten van de individuele loop- en kampnummers, kon de estafette eindelijk beginnen! Laura Nelis, Nina Vanooteghem, Yenthe Van Der Hoeven en Léonie Snoeck mochten als eerste ploeg de baanronde van 200 meter voor hun rekening nemen. De meisjes gaven heel nauwkeurig de estafettestok aan elkaar door en bleven hierdoor slechts twee seconden verwijderd van het clubrecord (2’42”06). Ze liepen de 4 x 200 meter in 2’44”46! Darija Soldo had jammer genoeg geen estafetteploegje om deel te kunnen nemen aan de aflossingswedstrijd, maar daar kwam op de wedstrijd verandering in! De trainster van Houtland Atletiekclub had gezien hoe Darija met gemak naar een derde plaats snelde op de 60 meter sprint. Ze aarzelde dan ook niet om aan de trainster van Zottegem Atletiek, Maaike Deplorez, te vragen of Darija hun ploegje wilde vervolledigen. Darija zag dit heel erg zitten, en zo geschiedde het: Darija liep de 4 x 200 meter samen met 3 atleten van een andere club in een tijd van 2’34”61! Knap gedaan Darija!

Wanneer zou het onze beurt zijn om de estafette te lopen? (Foto: Stijn Snoeck)

De benjamin jongens stonden ook te popelen om 4 keer de estafettestok door te geven! Jul Lerouge zette de jongens goed op weg. Keano Miserez nam de estafettestok van Jul over en snelde een aantal andere atleten met gemak voorbij. De stokwissel tussen Keano en Xander Van Impe verliep heel goed, waardoor Xander enkel de ziel uit zijn lijf moest lopen. Zo gezegd, zo gedaan! Hij gaf de stok door aan Grim Eeckhout, die als laatste loper zijn kans zag en naar de 2de plaats snelde! De jongens eindigden in een tijd van 2’28”20, wat slechts 6 seconden verwijderd is van het clubrecord (2’22”06)!

Xander zette zijn beste beentje voor. Zou hij die jongen nog kunnen inhalen? (Foto: HAC atletiek)

Met oog op het lopen van een clubrecord, was het de beurt aan de cadetten jongens. Ervaren loper Tim Deplorez begon al een aantal weken voor de wedstrijd zijn clubgenoten te motiveren en op te trommelen voor de 4 x 200 meter. Tim moest samen met Daan Vanhoolandt en Lars Eeckhout op de laatste trainingen echter nog een 4de loper te zoeken, wegens een blessure van een clubgenoot. Casper De Troyer was reddende engel van dienst. Tim mocht de spits afbijten en nam het als eerste loper op tegen cadetten die allemaal een hoofd groter waren dan zichzelf! Hij hield knap stand en gaf de stok vol vertrouwen door aan Lars. Lars volgde het goede voorbeeld van Tim en liep de 200 meter van zijn leven! Daan wist ook een vlekkeloze baanronde af te leggen en zorgde ervoor dat Casper enkel maar zijn best moest doen! In een tijd van 1’55”57 klokte Casper af! Goed voor een clubrecord bij de cadetten jongens!

Tim zette de achtervolging in! (Foto: HAC atletiek)

Twee Zottegemse benjamin jongens wilden eens ‘zot’ doen en namen deel aan de estafettewedstrijd bij de pupillen jongens! Samen met pupillen Yarne Van Boxtael en Staf Lerouge liepen Theo De Jonge en Thor Van Den Brulle een snelle race. Yarne startte heel vlot en gaf de stok door aan clubgenoot Theo. Theo, die nog geen ervaring had op de piste, liet zien wat hij in zijn mars had en zorgde voor een snelle stokwissel met de even onervaren Thor. Op zijn beurt liep Thor een geweldig snel pisterondje tegen al die pupillen jongens! Met reeds een 60 meter in zijn benen, was Staf klaar om nog een keer alles te geven. De jongens finishten in een knappe tijd van 2’39”42!

Onze ‘zotte’ benjamins Thor en Theo, samen met pupillen Staf en Yarne. (Foto: An De Potter)

De afsluitende 4 x 200 meter namen de miniemen jongens (Berre Van Den Brulle, Levy Lafourte, Xander Van Boxtael en Jorg Eeckhout) voor hun rekening. Berre nam een snelle start en zorgde voor een goede positie in de race. Levy snelde nog een aantal andere jongens voorbij, waardoor Xander alleen maar het goede voorbeeld moest volgen. Dat deed hij met verve en wisselde de stok netjes met Jorg. Jorg haalde alles uit de kast en kwam over de meet in 2’22”05. Wat een mooie race!

Nog een laatste foto voor de 4 x 200 meter! (Foto: An De Potter)

Als trainster kan ik deze dag afsluiten met een heel goed gevoel! Ik ben heel trots op alle Zottegemse atleten die vandaag deelnamen en onze club vertegenwoordigden! Vandaag zag ik ook heel wat talenten naar boven komen, maar ook het plezier dat de kinderen hadden, zal me bijblijven! Op naar de volgende wedstrijd!

Maaike Deplorez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.