ZA-jeugdatleten presteren sterk in Ninove

De pistemeeting in Ninove op zondag 14 juli 2019 werd aangestipt in de agenda van enkele jeugdatleten van Zottegem Atletiek. Maar liefst 12 jeugdatleetjes waren present op de meeting.

Bij aanvang van de wedstrijd waren de benjamin jongens (verspringen) en benjamin meisjes (hockeybalwerpen) aan zet. 

Keano Miserez sprong een nieuw PR (3m63) en bemachtigde hiermee ook een zilveren medaille! Jul Lerouge sprong een flinke afstand (2m72), waarmee hij net onder zijn record bleef. Ook proficiat voor Robbe Sunnaert (2m66), want dit was zijn eerste verspringervaring. 

Léonie Snoeck en Nina Vanooteghem startten gelijktijd aan het hockeybalwerpen. Léonie wierp de hockeybal naar een derde plaats (17m36). Nina verbeterde haar PR tot 11m46.

Nu de benjamins één proef achter de rug hadden, was het tijd voor proef twee: de 60 meter. 

Darija Soldo snelde er naar de eerste plaats (9’37”), het zilver was weggelegd voor Léonie Snoeck (10’04”)! Nina Vanooteghem (10’28”) eindigde vierde, wat haar net geen medaille opleverde. Toch heel knap gedaan! Ook Pauline Snoeck, kangoeroe, trok haar loopschoenen aan en presteerde sterk als jongste atleetje van de bende (11’25”)!

Bij de jongens liep Jul Lerouge opnieuw net niet zijn record (11’15”). Robbe Sunnaert debuteerde ook op deze discipline waar hij een mooie tijd liep (10’98”). Keano Miserez liet zien wat hij waard is. Slechts één atleet moest hij voor zich laten, wat hem een zilveren medaille opleverde (9’30”)! 

Maxime Adam verscheen aan de start van de 80 meter miniemen jongens. Hij liet een snelle chrono (11’58”) optekenen en bemachtigde hiermee een bronzen plak. Top!

Niet veel later, bij het hockeybalwerpen benjamin jongens, deed Keano Miserez opnieuw een gooi naar een medaille. Hij mocht deze keer de bronzen medaille mee naar huis nemen. Ook verbeterde hij zijn PR met maar liefst 4 meter, met een gooi over de 30 meter (30m51)! Ook voor Robbe Sunnaert (14m66) en Jul Lerouge (16m58) leverde het hockeybalwerpen mooie resultaten op. Beide jongens verbeteren ook hun PR met enkele meters. Proficiat!

Bij het kogelstoten benjamin meisjes stootte Léonie Snoeck de kogel voorbij de 5 meter (5m51). Hiermee werd ze mooi vierde! Ook Nina wierp een mooie afstand van 4m57!

Dieter Lievens, pupil, heeft sinds kort de smaak van het kogelstoten te pakken. Hij wierp de kogel voorbij de 7 meter (7m35). Hij bleef net onder zijn PR. Goed gedaan! 

Na zijn schitterende 80 meter, waagde Maxime Adam zich aan het hoogspringen. Hij sprong maar liefst 1m35!

Bij de 600 meter benjamin jongens werd er vanaf de start hevig geduwd. Keano Miserez, Jul Lerouge en Robbe Sunnaert liepen mooie chrono’s (respectievelijk: 2’09″39, 2’25″57 en 2’08″31).

Gelijktijdig met de 600 meter, mochten de benjamin meisjes verspringen. Het werd een spannende strijd voor het goud. Darija Soldo (3m27) haalde het nipt van Léonie Snoeck (3m26), met slechts 1 centimeter verschil. Nina Vanooteghem moest één atleetje voor zich laten, waarmee ze opnieuw een vierde plaats behaalde (3m13). Dat belooft voor de toekomst! Ook kangoeroe Pauline Snoeck liet enkele mooie sprongen in het zand zien (2m45).

Mona De Vuyst en Rani Pardaens, miniemen, waren klaar om de 1000 meter te lopen. Rani (3’31″49) haalde het net voor Mona (3’45″24). Beide dames lieten hun snelle benen zien. Sterk gelopen!

Na het afwerken van het verspringen, mochten de benjamin meisjes de spikes nog even aanhouden voor de 600 meter. Nina Vanooteghem liep een erg sterke 600 meter (2’23″09). Ze haalde op het einde nog tal van atleten in. Darija Soldo (2’06″54) en Léonie Snoeck (2’13″64) gingen opnieuw de strijd aan. Darija haalde het voor Léonie en mocht plaatsnemen op het derde schavotje. Knappe prestaties!

Na de 1000 meter van zus Rani, mocht nu ook Romée Pardaens de 1000 meter lopen bij de pupillen. Zij liep een sterke race (3’45″77) en deelde de wedstrijd goed in. Proficiat!

Om de 1000 meter af te sluiten, verscheen Dieter Lievens aan de start. Dieter liet een meer dan mooie 1000 meter zien (3’57″83). Sterk!

Bij afsluiting van de dag stond er nog de estafette op het programma. De benjamin meisjes van dienst (Darija, Léonie en Nina) schakelden vriendinnetje Chloë De Backer (Atletiekclub VITA) in voor de 4x60m. De meisjes wisselden de stok foutloos en behaalden hiermee verdienstelijk de eerste plaats (40’93”)!  Ook de benjamin jongens (Keano, Robbe en Jul) gingen op zoek naar een atleetje van een andere club om hun ploegje te vervolledigen. Louis Succaet (KAAG) wilde maar al te graag met de Zottegemse jongens samen lopen. De jongens liepen tijdens de 4x60m naar een mooie tweede plaats (42’63”)!

Zo eindigde deze mooie dag met maar liefst 13 podiumplaatsen voor Zottegem Atletiek! De jeugdtrainers zijn terecht fier op de deelnemende atleten, die alweer hun beste beentje voorzetten en krijgen bij deze nog een oorverdovend applaus voor hun inzet! Nogmaals proficiat Léonie, Darija, Nina, Pauline, Keano, Robbe, Jul, Dieter, Romée, Maxime, Rani en Mona! 

Bedankt aan Stijn Snoeck voor de mooie foto’s! (zie ook hieronder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.